Ανακοίνωση – Απολογιστικό για το 4ο Μάθημα του Αγροτικού Σχολείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το τέταρτο μάθημα του Αγροτικού Σχολείου Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας, Εξέλιξε την αγροτική επιχείρηση σου – Οικονομία και Διοικηση. πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16/7 στο Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – B.I.C. Κρήτης.

Η εξαιρετικά σημαντική για μια βιώσιμη επιχείρηση οικονομική διαχείριση της βάση λογιστικών προτύπων, όπως και οι δυνατότητες διαπραγμάτευσης και προστιθέμενης αξίας που ανακύπτουν για τους παραγωγούς κατά την εμπορική διάθεση των προϊόντων τους, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν αυτή τη φορά τους μαθητές του Αγροτικού Σχολείου Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας.  

Εισηγητής του σεμιναρίου, ήταν ο Δρ. Χρήστος Λεμονάκης, Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Παράρτημα Αγίου Νικολάου με  πολυετή εργασιακή εμπειρία και επιστημονικό έργο στα αντικείμενα του μάνατζμεντ Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της Τραπεζικής και της Ελεγκτικής. Με πρακτικές ασκήσεις και απτά παραδείγματα, βοήθησε τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν την επενδυτική ευκαιρία, την σημασία της διατήρησης ρευστότητας και την αποτελεσματική διαχείριση εισροών και εκροών της αγροτικής εκμετάλλευσης.

Οι συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν στις ασκήσεις με ζήλο και έκαναν πολλές ερωτήσεις στον καθηγητή για ειδικότερα ζητήματα των εκμεταλλεύσεων τους. Οι λύσεις που προσφέρθηκαν μέσα από το μάθημα, αποτελούν οδηγό οικονομικής διαχείρισης της αγροτικής επιχείρησης που συνεχώς εμπλουτίζεται για το μέλλον!

O μπουφές του μαθήματος, ήταν μια χορηγία του Ζαχαροπλαστειου Ταρτούφο στην Ιεράπετρα.

Δείτε περισσότερα για τα αυτοτελή μαθήματα καθώς και το πρόγραμμα και την ύλη του Αγροτικού Σχολείου Τεχνολογίας & Επιχειρηματικότητας.

Μπορείτε να κάνετε απευθείας την αίτηση σας εδώ: Αίτηση

 

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του  Αγροτικού Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – B.I.C. Κρήτης