ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Παρασκευή 23/11/2018 & Σάββατο 24/11/2018
Παρασκευή 30/11/2018 & Σάββατο 01/12/2018
ΩΡΕΣ: 09.30 – 15.00
ΚΟΣΤΟΣ: 140,00€ – 20 ώρες
ΤΙΤΛΟΣ: Οροφοκόμος – Housekeeper
Θεματικές ενότητες:
- Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας τουριστικού καταλύματος
- Βασικές αρχές οροφοκομιακής τέχνης
- Ειδικοί κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς
- Βασικές αρχές εξυπηρέτησης πελατών
- Ελληνική και ξένη ξενοδοχειακή ορολογία
- Προετοιμασία απαραίτητων υλικών και ιματισμού για τον καθαρισμό ξενοδοχειακού καταλύματος
- Περισυλλογή και απομάκρυνσης απορριμμάτων και χρησιμοποιηθέντος ιματισμού από ξενοδοχειακό κατάλυμα
- Καθαρισμός χώρων ξενοδοχειακού καταλύματος (υπνοδωμάτιο, μπάνιο λοιποί χώροι)
- Τακτοποίηση ιματισμού στους χώρους ξενοδοχειακού καταλύματος
- Αναπλήρωση αναλώσιμων στους χώρους ξενοδοχειακού καταλύματος
- Τακτοποίηση προσωπικών ειδών πελάτη ξενοδοχειακού καταλύματος
- Προετοιμασία ξενοδοχειακού καταλύματος για νυκτερινή κατάκλιση
- Εντοπισμός βλαβών και φθορών στους χώρους ξενοδοχειακού καταλύματος
- Έλεγχος ημερήσιας κίνησης στο χώρο ευθύνης ενός ξενοδοχειακού καταλύματος
- Παράδοση απολεσθέντων ειδών πελατών ενός ξενοδοχειακού καταλύματος
- Παράδοση ανευρεθέντων ειδών πελατών ενός ξενοδοχειακού καταλύματος
- Υγιεινή & ασφάλεια στο χώρο εργασίας
- Στοιχεία εργατικού δικαίου
- Τεχνικές αναζήτησης, εξεύρεσης & διατήρησης εργασίας
- Βασικές προσωπικές & διαπροσωπικές επαγγελματικές δεξιότητες
- Περιβαλλοντική διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων
- Εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Παρασκευή 23/11/2018 & Σάββατο 24/11/2018
Παρασκευή 30/11/2018 & Σάββατο 01/12/2018
ΩΡΕΣ: 15.30 – 21.00
ΚΟΣΤΟΣ: 140,00€ – 20 ώρες
ΤΙΤΛΟΣ: Γενικός Προϊστάμενος Οροφοκομίας
Θεματικές ενότητες:
- Σχεδιασμός και Οργάνωση Υπηρεσιών Καθαρισμού
- Υλοποίηση Προγράμματος Καθαρισμού
- Αξιολόγηση Παρεχόμενων Υπηρεσιών Καθαρισμού
- Επιλογή Προσωπικού Επαγγελματικού Καθαρισμού
- Εκπαίδευση Προσωπικού Επαγγελματικού Καθαρισμού
- Γενική Εποπτεία
- Επικοινωνία με πελάτες
- Διοικητική Οργάνωση Παροχής Υπηρεσιών Καθαρισμού
- Προμήθεια Εξοπλισμού – Αναλώσιμων – Υλικών καθαρισμού
- Ειδικοί Καθαρισμοί
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Παρασκευή 07/12/2018 & Σάββατο 08/12/2018
Παρασκευή 14/12/2018 & Σάββατο 15/12/2018
ΩΡΕΣ: 09.30 – 15.00
ΚΟΣΤΟΣ: 140,00€ – 20 ώρες
ΤΙΤΛΟΣ: Σερβιτόρος – Waiter
Θεματικές ενότητες:
- Υγιεινή & ασφάλεια στο χώρο εργασίας
- Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας του Εξοπλισμού
- Καθαριότητα Εστιατορίου , Ημερήσια, Εβδομαδιαία, Μηνιαία
- Καθαριότητα , αρτιότητα του απαιτούμενου εξοπλισμού για το σερβίρισμα των ποτών, αφεψημάτων και ετοίμων εδεσμάτων ανάλογα με το είδος της εκδήλωσης
- Τεχνικές τοποθέτησης τραπεζιών στον χώρο
- Κανόνες στρωσίματος τραπεζιού ανάλογα με το είδος της εκδήλωσης και την τεχνική παρουσίασης των τραπεζιών
- Κανόνες διαχείρισης συστημάτων κρατήσεων
- Κανόνες υποδοχής και εξυπηρέτησης πελατών με βάση τους διατυπωμένους κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας
- Κανόνες καλής συμπεριφοράς και επικοινωνίας
- Τεχνικές λήψης παραγγειοληψίας
- Βασικές τεχνικές προώθησης-πώλησης ποτών και εδεσμάτων
- Βασικοί κανόνες ελέγχου αρτιότητας της παραγγελίας
- Κανόνες διαχείρισης συστημάτων λήψης παραγγελιών
- Πλαίσιο των κανόνων της τέχνης σερβιρίσματος
- Κανόνες σερβιρίσματος σε σχέση με την υγιεινή των τροφίμων και την αρτιότητα της παρουσίασης του πιάτου
- Διαδικασία κατά την απομάκρυνση χρησιμοποιημένων και μη σκευών
- Κριτήρια ταξινόμησης & κανόνες προσωρινής αποθήκευσης των σερβίτσιων / λινών-ιματισμού / υαλικών
- Διαδικασίες είσπραξης των λογαριασμών σύμφωνα με τους κανόνες της επιχείρησης επισιτισμού – αναψυχής
- Διαδικασία κλεισίματος του χώρου εστίασης –αναψυχής
- Τρόποι χειρισμού παραπόνων και κρίσιμων καταστάσεων
- Κανόνες ευγένειας, εχεμύθειας και ευπρεπούς συμπεριφοράς
- Βασικό επίπεδο Ξένης Γλώσσας/ Ορολογία. με έμφαση στην προφορική επικοινωνία
- Στοιχεία εργατικού δικαίου
- Τεχνικές αναζήτησης, εξεύρεσης & διατήρησης εργασίας
- Βασικές προσωπικές & διαπροσωπικές επαγγελματικές δεξιότητες
- Περιβαλλοντική διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων
- Εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Παρασκευή 07/12/2018 & Σάββατο 08/12/2018
Παρασκευή 14/12/2018 & Σάββατο 15/12/2018
ΩΡΕΣ: 15.30 – 21.00
ΚΟΣΤΟΣ: 140,00€ – 20 ώρες
ΤΙΤΛΟΣ: Οινοχόος – Sommelier
Θεματικές ενότητες:
- Η ιστορία του κρασιού
- Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση των αμπελιών
- Τύποι καλλιέργειας
- Το αμπέλι
- Ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών
- Διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών
- Οινοποίηση
- Αφρώδεις οίνοι- Σαμπάνια
- Η ρετσίνα
- Οι διακρίσεις του κρασιού
- Ανάλυση ετικέτας φιάλης κρασιού
- Η κάβα
- Το ποτήρι του κρασιού
- Λίστα κρασιών
- Παλαίωση- Συντήρηση- Διατήρηση του κρασιού
- Ασθένειες του κρασιού
- Το σέρβις του κρασιού
- Δόκιμη κρασιού- Γευσιγνωσία
- Ταίριασμα φαγητού- κρασιού
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Παρασκευή 21/12/2018 & Σάββατο 22/12/2018
Παρασκευή 04/01/2019 & Σάββατο 05/01/2019
ΩΡΕΣ: 09.30 – 15.00
ΚΟΣΤΟΣ: 140,00€ – 20 ώρες
ΤΙΤΛΟΣ: Εξυπηρέτηση Πελατών- Customer service
Θεματικές ενότητες:
- Η συμπεριφορά και η δική μας νοοτροπία
- Συμπεριφορά που παρεμποδίζει & συμπεριφορά που διευκολύνει
- Η σπουδαιότητα της άριστης εξυπηρέτησης
- Εξυπηρέτηση – Οι προσδοκίες των πελατών
- Ανάληψη προσωπικής ευθύνης
- Εξυπηρέτηση – Ανασταλτικοί παράγοντες
- Αντιμετώπιση δύσκολων πελατών
- Αντιμετώπιση παραπόνων
- Στη θέση του πελάτη
- Τα παράπονα και η επιχείρηση
- Η επαγγελματική προσέγγιση στην αντιμετώπιση των παραπόνων
- Η επαφή με τον πελάτη
- Με τη σκέψη στην πώληση
- Τι αγοράζει ο πελάτης;
- Βασικές αρχές αντιμετώπισης αντιρρήσεων
- Τεχνικές για το κλείσιμο της πώλησης
- Κάτι περισσότερο για τον πελάτη
- Γιατί φεύγουν οι πελάτες;
- Εστίαση στον Πελάτη
- Ο εσωτερικός πελάτης
- Αν αυτή ήταν η δική σας επιχείρηση
- Η σημασία της ομαδικής εργασίας για την εξυπηρέτηση των πελατών
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Παρασκευή 21/12/2018 & Σάββατο 22/12/2018
Παρασκευή 04/01/2019 & Σάββατο 05/01/2019
ΩΡΕΣ: 15.30 – 21.00
ΚΟΣΤΟΣ: 140,00€ – 20 ώρες
ΤΙΤΛΟΣ: Οργάνωση Παρουσίαση Κρύου & Ζεστού Μπουφέ Ξενοδοχείων
Εκπαιδευτικές θεματικές ενότητες:
- Τα βήματα της οργάνωσης του Μπουφέ
- Κατάλληλος σχεδιασμός μπουφέ υψηλών προδιαγραφών που να απευθύνεται σε διεθνή πελατολόγιο
- Ειδικές τεχνικές των βασικών χωρών, στήσιμο, προετοιμασία, μέθοδοι μαγειρέματος και αναθέρμανσης
- Μέθοδοι ελέγχου της ποιότητας παραγωγής
Ανάλογα με τη χρήση, την εκδήλωση και την ποιότητα, υπάρχουν πολλά είδη μπουφέδων όπως:
- Ο κλασσικός παραδοσιακός μπουφές
- Ο εμπορικός μπουφές
- Ο κρύος μπουφές
- Ο ζεστός μπουφές
- Ο πλούσιος μπουφές
- Ο μεικτός μπουφές
- Ο μόνιμος μπουφές
- Ο ανοικτός μπουφές
- Ο Ελληνικός μπουφές
- Ο Αμερικάνικος μπουφές
- Ο μπουφές Cocktail
- Ο μπουφές Self service.
Συμβουλές & Πρακτικές για να προσφέρετε το καλύτερο πρωινό ξενοδοχείου!
Μπουφές γλυκών CANDY BAR…or CANDY TABLE
Μπουφές γάμου Βάπτισης
Συνοπτικά το πρόγραμμα με τις ώρες:
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ | ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ | |||
11/23/2018 | 11/24/2018 | 11/30/2018 | 12/1/2018 | |
Οροφοκόμος – Housekeeper | 09.30-15.00 | 09.30-15.00 | 09.30-15.00 | 09.30-15.00 |
Γενικός Προϊστάμενος Οροφοκομίας | 15.30-21.00 | 15.30-21.00 | 15.30-21.00 | 15.30-21.00 |
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ | ||||
12/7/2018 | 12/8/2018 | 12/14/2018 | 12/15/2018 | |
Σερβιτόρος – Waiter | 09.30-15.00 | 09.30-15.00 | 09.30-15.00 | 09.30-15.00 |
Οινοχόος – Sommelier | 15.30-21.00 | 15.30-21.00 | 15.30-21.00 | 15.30-21.00 |
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ | ||||
12/21/2018 | 12/22/2018 | 1/4/2019 | 1/5/2019 | |
Εξυπηρέτηση Πελατών- Customer service | 09.30-15.00 | 09.30-15.00 | 09.30-15.00 | 09.30-15.00 |
Οργάνωση Παρουσίαση Κρύου & Ζεστού Μπουφέ | 15.30-21.00 | 15.30-21.00 | 15.30-21.00 | 15.30-21.00 |
Αναλυτικά οι ώρες των Σεμιναρίων:
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ | 09.30 | 12.00 |
ΔΙΑΛΕΙΜΑ | 12.00 | 12.30 |
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ | 12.30 | 15.00 |
ΔΙΑΛΕΙΜΑ – ΑΛΛΑΓΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ | 15.00 | 15.30 |
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ | 15.30 | 18.00 |
ΔΙΑΛΕΙΜΑ | 18.00 | 18.30 |
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ | 18.30 | 21.00 |