Βιογραφικά Εισηγητών

Ο Δρ. Χρήστος Λεμονάκης έχει λάβει το Δίπλωμα του Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης από το Πολυτεχνείο Κρήτης, το πτυχίο των Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης και το Διδακτορικό από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Διαθέτει πολυετή εμπειρία ως εσωτερικός ελεγκτής σε τραπεζικό οργανισμό, ενώ διαθέτει πιστοποίηση ορκωτών λογιστών (Fellow Certified Public Accountant -FCPA) και Διοικητικών Λογιστών (Certified Management Accountant -CMA) του Association of Certified Public Accountants Int’l (CPA-London). Από 8/1/2018 εκλέχτηκε Επίκουρος Καθηγητής στο ΤΕΙ Κρήτης, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Παράρτημα Αγίου Νικολάου. Έχει συγγράψει τόμους βιβλίων και εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά στα αντικείμενα του μάνατζμεντ Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της Τραπεζική και της Ελεγκτικής.

 


 

Ο κ. Δημήτριος Ε. Γκούμας είναι καθηγητής Φυτοπαθολογίας – Βακτηριολογίας στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Κρήτης. Με σπουδές Γεωπόνου στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών ολοκλήρωσε τις  μεταπτυχιακές (DEA) και διδακτορικές του σπουδές (PhD) στο Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie (Paris VI) στη Γαλλία. Για δεκαεπτά χρόνια υπήρξε ερευνητής στο Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Ηρακλείου (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.) υπεύθυνος του εργαστηρίου Βακτηριολογίας. Διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο μαθήματα Γενικής και Ειδικής Φυτοπαθολογίας, Ειδικά Θέματα Φυτοπαθολογίας, Φυτοβακτηριολογίας και Μικροβιολογίας.  Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τον χαρακτηρισμό, την ταυτοποίηση, την ανίχνευση, την επιδημιολογία και την αντιμετώπιση των φυτοπαθογόνων βακτηρίων, ενώ είναι υπεύθυνος του επίσημου εργαστηρίου του ΥΠΑΑΤ για τα βακτήρια καραντίνας στην Κρήτη. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων

 


 

Ο κ. Κωνσταντίνος Βασσάκης είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης και Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικής Ευφυϊας (e-Bi Lab) του ΤΕΙ Κρήτης, με εμπειρία στο Marketing και στην εξόρυξη γνώσης από δεδομένα. Είναι Co-Founder και Organization Yang του Οργανισμού Bizrupt, ο οποίος με δράσεις όπως το Open Coffee Heraklion και το FUN Heraklion, στοχεύουν στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και της καινοτομίας καθώς και η καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας και συνεργασίας στο οικοσύστημα της Κρήτης. Ήταν Sponsorships Co-Manager στο TEDxHeraklion & Marketing Director του MEU Creta. Είναι TEDxSter και θερμός υποστηρικτής της δημιουργικότητας και καινοτομίας.

 

 


 

O κ. Γιάννης Μακρίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με κατεύθυνση στην Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης (Management Information Systems) και υποψήφιος κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (MSc) «Πληροφορική και Πολυμέσα» του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με ειδίκευση στις Τεχνολογίες Λογισμικού και την Ανάπτυξη Εφαρμογών. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικής Ευφυΐας (e-BI Lab) του Τ.Ε.Ι. Κρήτης και παράλληλα εργάζεται ως προγραμματιστής στην εταιρεία MentionlyticsΔιαθέτει σημαντική εμπειρία στην ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου, πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών για κινητές συσκευές. Ερευνητικά του ενδιαφέροντα αποτελούν οι τομείς της ανάλυσης δεδομένων, η επιχειρηματική ευφυΐα και η μηχανική μάθηση. Website: https://johnmakridis.github.io LinkedIn Profile: https://www.linkedin.com/in/johnmakridis

 


 

Η κα. Εβελίνα Μπάκιντα, MSc. Γεννημένη στην Κρήτη, επέστρεψε μετά από χρόνια σπουδών και δουλειάς στην Ασία και την Ευρώπη για να μεταφέρει τεχνογνωσία και να εφαρμόσει καλές επιχειρηματικές πρακτικές στον τόπο της. Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων, με σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και MSc στο Marketing, δραστηριοποιείται 15 χρόνια στις εξαγωγές μελετώντας ξένες αγορές και αναζητώντας εμπορικές συνεργασίες, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να προβάλουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό. Στον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης ασχολείται με τις προωθητικές ενέργειες που απαιτούν τη δικτύωση και την τελική πώληση (δημιουργία υλικού, διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών σε Διεθνείς Εκθέσεις, εξαγωγική δραστηριότητα, εναλλακτικές μορφές πώλησης,  συνεργασία με το παγκόσμιο δίκτυο του Υπουργείου Εξωτερικών για πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κ.ά.). Έχει αναλάβει επίσης την προώθηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου των Βιοκαλλιεργητών Σητείας Toplou Monastery.

 


 

Ο κ. Ευάγγελος Δρίμτζιας, είναι γεωπόνος, απόφοιτος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστήμιού Αθηνών, ισότιμο του M.Sc of Agronomy Engineering,  με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην φυσιολογία θρέψης φυτών στο Royal Veterinary Agricultural University της Κοπεγχάγης και έχει λάβει το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (ΜΒΑ)  του Nottingham Trent University/ Rockwool University της Κοπεγχάγης. Διαθέτει πολυποίκιλη επαγγελματική εμπειρία έχοντας διατελέσει Διευθυντής Πωλήσεων και τεχνικός σύμβουλος Ελλάδας και Κύπρου για την εταιρία GRODANIA AS – HEDEHUSENE DENMARK (μέλος της ROCKWOOL INTERNATIONAL GROUP), Εκτελεστικός Διευθυντής για Ελλάδα, Κύπρο Τουρκία Ιταλία, για την ROCKWOOL GRODAN MED SA. BARCELONA SPAIN (μέλος της ROCKWOOL INTERNATIONAL GROUP), Εκτελεστικός Διευθυντής για τις Μεσογειακές χώρες & την Μ. Ανατολή  καθώς και ανταγωνισμού σε διεθνές επίπεδο για την  ROCKWOOL GRODAN BV, ROERMONDTHENETHERLANDS (μέλος της ROCKWOOL INTERNATIONAL GROUP), όντας σήμερα Πρόεδρος του DKG Group και Διαχειριστής της IQ CROPS (Ευφυής Ανάπτυξη Γεωργικών εκμεταλλεύσεων Ε.Π.Ε), ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ  & της ΔΚΓ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΕ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Αλλά και ιδιοκτήτης από το 1996,  θερμοκηπιακής μονάδας με σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα υδροπονίας. Ο κ. Δρίμτζιας είναι επίσης υπέυθυνος από το 2007 μέχρι σήμερα, για την εφαρμογή πρωτοκόλλων EUREPGAP PROTOCOL / OPTION 1&2 σε 67 επιχειρήσεις και 7 ομάδες παραγωγών, ενώ επενδύει στην διαρκή επιμόρφωση του πάνω στην εχειρηματικότητα, τη διοίκηση, την ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων, στην καλλιέργεια φυτών εκτός εδάφους και την αειφόρο ανάπτυξη. Αρθρογραφεί σε περιοδικά επαγγελματικού ενδιαφέροντος και έχει συμμετάσχει ως υπεύθυνός σε 7 έργα συνολικής επένδυσης 2.000.000  ευρώ που εγκρίθηκαν και επιδοτήθηκαν από Κοινοτικές Οδηγίες (1989- 1999), και ως συντονιστής, υπεύθυνος (Project Manager) ή εισηγητής σε δράσεις όπως ενημερωτικά συνέδρια και εκθέσεις που αφορούν την τεχνολογική εξέλιξη των θερμοκηπίων, το διεθνές εμπόριο της Λαχανοκομίας, έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων, σχεδίαση και ανάπτυξη καινοτόμων αγροτικών επιχειρήσεων και σύνταξη επιχειρηματικών μελετών σε διεθνές επίπεδο (Ελλάδα, Κύπρο, Βαλκάνια, Αφρική, Τουρκία, Πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες). Ζεί με την οικογένεια του και εργάζεται στην Ιεράπετρα Κρήτης, όπου έχει ασχοληθεί με τα κοινά έχοντας διατελέσει μέλος της Δημοτικής επιτροπής για τον πρωτογενή τομέα και αγαπά την Ιστιοπλοία και τη φωτογραφία.

 


 

Ο κ. Βασίλης Γεωργούσης είναι Γεωπόνος απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται με το χώρο του θερμοκηπίου από το 2000. Είναι ιδρυτής της Βιοτόπιο ΟΕ που αντιπροσωπεύει στην Κρήτη την κορυφαία εταιρία στον χώρο της βιολογικής φυτοπροστασίας KOPPERT Ολλανδίας καθώς και  εταιρίες που παρέχουν εξειδικευμένα προϊόντα με βασικό προσανατολισμό την βιολογική ή την με μηδενικά υπολείμματα καλλιέργεια. Έχει ασχοληθεί με τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας στην βιολογική και συμβατική γεωργία. Από το 2005 και μετά έχει συμβάλει στην αποδοχή της βιολογικής φυτοπροστασίας σε μεγάλο μέρος της καλλιέργειας κηπευτικών στο Λασίθι.

 

 


 

H κα. Μαρία Σουργιαδάκη του Ιωάννη και της Κλειώς, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανώτατη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Από το 1988 ζεί και εργάζεται στην Ιεράπετρα. Έχει εργαστεί 2 χρόνια ως γεωπόνος εφαρμογών και 4 χρόνια ως διευθύντρια εμπορικής γεωργικής εταιρείας. Διδάσκει στο Επαγγελματικό Λύκειο Ιεράπετρας 21 χρόνια, στον τομέα γεωπονίας. Διετέλεσε υποδιευθύντρια του σχολείου για 7 χρόνια, 2 χρόνια υπεύθυνη του Γραφείου Σύνδεσης με την αγορά εργασίας και επαγγελματικού προσανατολισμού, 1 χρόνο υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης. Έχει συντονίσει 2 Ευρωπαϊκά προγράμματα Comenius και έχει υλοποιήσει πάνω από 15 ευρωπαικά σχολικά προγράμματα etwinning, 2 εκ των οποίων έχουν διακριθεί με 1ο Εθνικό Βραβείο στην κατηγορία Λυκείων. Επί 4 χρόνια ήταν πρεσβευτής της δράσης eTwinning στην περιφέρεια Κρήτης με κύριο αντικείμενο την επιμόρφωση εκπαιδευτικών. Επιμορφώνεται συστηματικά σε σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης και ιδέα της έχει συμπεριληφθεί στον Ευρωπαϊκό οδηγό για την εκπαίδευση στο επιχειρείν EntreComp into Action. Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Τζαρή και έχει 3 παιδιά. Στον ελεύθερο χρόνο της γράφει παιδικές ιστορίες και ζωγραφίζει. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

 


 

Ο κ. Αλέξης Ντώνιας Πτυχιούχος του τμήματος Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας του  Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας του  Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο εργαστήριο Φυσιολογίας και Μορφολογίας Φυτών του  Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών εργάζεται ώς υπεύθυνος γεωπόνος στην Bayer από τον Φεβρουάριο του 2009. Τα τελευταία 4 χρόνια δραστηριοποιείται στην περιοχή της Κρήτης με έδρα τα Χανιά.

 

 

 


 

Ο κ. Γιώργος Λυραντζάκης είναι γεωπόνος υπεύθυνος του τμήματος Γεωπονίας & ανάπτυξης του Α.Σ. Ανατολή με πολυετή εμπειρία ως σύμβουλος συστημάτων ποιότητας και στην δημιουργία μεγάλων ομάδων παραγωγών. Ο κ Λυραντζάκης αποφοίτησε από Τμήμα Γεωργίας, Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου, Βελιγράδι (Σερβία) σαν Γεωπόνος – Αγρονόμός. Έχει εργαστεί ως για την προώθηση και τεχνική υποστήριξη προϊόντων στο Λασίθι, ;ως εξωτερικός συνεργάτης στο τμήμα marketing της  Mosanto hellas και ως σύμβουλος ποιότητας σε συστήματα όπως τα IFS, BRC, GLOBALGAP, ISO κλπ.

 

 

 


 

Ο κ. Μανώλης Δελημπαλταδάκης είναι Campaign Manager Κηπευτικών καλλιεργειών σε Ελλάδα, Κύπρο και Αλβανία της  Syngenta Hellas η οποία αποτελεί μία τις μεγαλύτερες εταιρείες σε προϊόντα φυτοπροστασίας και σπόρου σε παγκόσμιο επίπεδο ,με στόχο να δίνει ολοκληρωμένες λύσεις στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας βασισμένο στην αειφορία. Ο ρόλος του στη Syngenta είναι η προϊοντική διαχείριση (portfolio management) καθώς και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση τους καμπανιών, βασισμένες στις ανάγκες του παραγωγού γεωπόνου και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Είναι κάτοχος ΜΒΑ από την Ελληνική εταιρία διοίκησης επιχειρήσεων και απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Φυτικής παραγωγής. Οι αρχές του στηρίζονται στην υψηλή αποτελεσματικότητα μέσω της ομαδικής συνεργασίας και σκέψης.

 

 


 

Ο κ Λεμονάκης Αντώνης είναι Χημικός υπεύθυνος του εδαφολογικού εργαστηρίου της εταιρίας Rijk Zwaan στην Ελλάδα, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής σπόρων λαχανικών παγκοσμίως. Είναι απόφοιτος του τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (MSc) στην Αναλυτική και Περιβαλλοντική Χημεία του ιδίου Πανεπιστημίου. Η επαγγελματική του προσφορά στο χώρο της καλλιέργειας των κηπευτικών ξεκίνησε το Γενάρη του 2002 στην εταιρεία Agrosystem AE, διανύοντας μέχρι σήμερα συνολικά 17 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης και προσφοράς στο χώρο. Η προσφορά των υπηρεσιών του καλύπτει συμβουλευτικά και το κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας που αφορά τη θρέψη των καλλιεργειών εδάφους και υδροπονίας μέσω των αναλύσεων εδάφους, νερού και θρεπτικών διαλυμάτων υδροπονίας.

 

 


 

Ο κ. Βελημβασάκης Μανώλης έχει εργαστεί τα τελευταία 20 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και στον  συνεταιριστικό τομέα. Από το 2004 αρχικά σαν σύμβουλος πωλήσεων στην εταιρεία σποροφύτων Agriplant A.E.B.E. υπεύθυνος Κρήτης και Δωδεκανήσων. Από το 2010 στην εταιρία Agris A.E. υπεύθυνος Τμήματος έρευνας και ανάπτυξης για την παραπάνω περιοχή.

 

 


 

Ο κ. Χάρης Μεταξάς ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο παραγωγής σποροφύτων το 2003 όπου και ασχολήθηκε αρχικά με την παραγωγή Εμβολιασμένων φυτών. Πάντα γύρω από τον τομέα των σποροφύτων, συνέχισε την εξέλιξη του έχοντας στην υπευθυνότητά του την παραγωγή αρκετών εκατομμυρίων φυτών ανά χρόνο, εμβολιασμένων και μη.

Εδώ και δύο χρόνια ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό της Agris, ένα από τα μεγαλύτερα φυτώρια της Ευρώπης, όπου έχει στην υπευθυνότητα του, το τμήμα καλλιέργειας στο Υποκατάστημα της Ιεράπετρας.

 


 

Ο πάτερ Ιωάννης Τράκος είναι Πτυχιούχος του τμήματος Φυτικής Παραγωγής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου και της Ιερατικής Σχολής Κρήτης (Χανιά). Ο πάτερ Ιωάννης έχει πάρει διάφορες υποτροφίες και βραβεία από το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών για τις καλές του επιδόσεις στα μαθήματα. Ο Πάτερ Ιωάννης έχει γεννηθεί στην Λιβαδειά Βοιωτία και μένει στο Κεντρί Ιεράπετρας, σαν ιερέας υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης & Σητείας και είναι εφημέριος στην Γρα Λυγιά στον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Είναι και ο ίδιος παραγωγός θερμοκηπιακών προϊόντων και μαζί με την σύζυγο στο κατάστημα γεωργικών εφοδίων το οποίο έχουν, Γεωδυναμική ΙΚΕ, παρέχουν τεχνική συμβουλευτική υποστήριξη σε αγρότες για θέματα τα οποία τους αφορούν.