ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Το Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – B.I.C. Κρήτης, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη του:

“Αγροτικού Σχολείου Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας”

Που αποτελεί μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία του  B.I.C. Κρήτης με στόχο την διάδοση δεξιοτήτων και γνώσεων τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας, στον Αγροτικό Κόσμο του Νομού Λασιθίου.

Για να ολοκληρωθεί το “Αγροτικό Σχολείο Τεχνολογίας & Επιχειρηματικότητας” απομέχει ένας κύκλο 5 σεμιναρίων:  

(30/6) Βασικές ψηφιακές δεξιότητες & εφαρμογή στην αγροτική επιχείρηση – ολοκληρώθηκε!

(7/7) Φτιάξε το επιχειρηματικό σου μοντέλο & αποφάσισε έξυπνα – ολοκληρώθηκε!

(16/7)  Δωρεάν ψηφιακά εργαλεία επιχειρηματικής οργάνωσης & αγροτικής εκπαίδευσης – ολοκληρώθηκε!

(21/7)  Εξέλιξε την αγροτική επιχείρηση σου – Οικονομία και Διοίκηση – ολοκληρώθηκε!

(28/7)  Εξέλιξε την αγροτική επιχείρηση σου – Καινοτομία και Προσαρμοστικότητα – ολοκληρώθηκε!

(4/8)    Καλλιέργησε σωστά από το Α ως το Ω! – ολοκληρώθηκε!

(11/8)  Ανέπτυξε τις επιχειρηματικές σου ικανότητες. (Βιωματικό σεμινάριο) – ολοκληρώθηκε!

 

Τα σεμινάρια που θα διεξαχθούν για πρώτη φορά στην Ιεράπετρα Κρήτης, έχουν στόχο:

  • την όξυνση της επιχειρηματικής σκέψης των συμμετεχόντων,
  • την επαφή με πρακτικά εργαλεία τεχνολογίας για την διευκόλυνση της εργασίας τους
  • την ενίσχυση της συνδυαστικής λογικής, της έξυπνης διαχείρισης καλλιέργειας και της ανταγωνιστικότητας τους.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν εργαστήρια (workshop), διαδραστική διδασκαλία και μεθόδους βιωματικής εκπαίδευσης. Επιδιώκουν να δώσουν στους συμμετέχοντες γνώσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν άμεσα στην δραστηριότητα τους, βρίσκοντας λύσεις, ευκαιρίες, νέες ιδέες αλλά και τρόπους να τις κάνουν πράξη.

Απευθύνονται τόσο σε νέους όσο και σε έμπειρους αγρότες αλλά και σε επαγγελματίες του αγροτικού τομέα, επιχειρηματίες, φοιτητές, γεωπόνους, εκπροσώπους φορέων που θέλουν να αναπτύξουν ή να οξύνουν την επιχειρηματική τους σκέψη, να εξελίξουν την δραστηριότητα τους βλέποντας την επιχείρηση τους από μια νέα οπτική, να εντρυφήσουν στην αγροτική δραστηριότητα και να εξελιχθούν μέσα από διαδικασίες εκπαίδευσης, επικοινωνίας και γνώσης.  

Τα μαθήματα είναι διάρκειας 4 ωρών έκαστο, εκτός του “Καλλιέργησε σωστά από το Α το Ω” που θα είναι διάρκειας 6 ωρών και διεξάγονται από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι,  1 φορά την εβδομάδα, στις αίθουσες διδασκαλίας του B.I.C. Κρήτης (Φιλοθέου Α, αρ. 8) με δροσιά, καφέ και σνακ σε όλη τη διάρκεια των σεμιναρίων.

Τα σεμινάρια είναι αυτοτελή και δεν απαιτείται παρακολούθηση ολόκληρου του κύκλου. Κάθε συμμετέχων μπορεί να εγγραφεί σε όποιο από τα σεμινάρια επιθυμεί. Το κόστος είναι 30 € ανά άτομο για ολόκληρο τον κύκλο σεμιναρίων ή 10 € ανά άτομο σε κάθε μάθημα εάν επιθυμεί να επιλέξει ορισμένα.  

Το “Αγροτικό σχολείο” θα προετοιμάσει τους παραγωγούς  για τα παρακάτω:

  • Βέλτιστη διαχείριση της καλλιέργειας τους, καλές πρακτικές, προστασία, υπευθυνότητα, παραγωγικότητα, νέες μέθοδοι καλλιέργειας, τεχνολογία και εύρυθμη συνεργασία με τους επιστημονικούς συνεργάτες.
  • Βασική χρήση νέων τεχνολογιών στην αγροτική επιχείρηση  (ψηφιακή παρουσία, επιχειρηματική οργάνωση, εκπαίδευση, πληροφόρηση, διαχείριση δεδομένων, αναζήτηση πληροφόρησης, ψηφιακά εργαλεία & εξοπλισμός).
  • Λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων στον Αγροτικό τομέα – επιχειρηματική αγωγή, καινοτομική σκέψη, εναλλακτικές, branding, ανταγωνιστικότητα, βασική οικονομική διαχείριση, αειφορία και ομαδικότητα.

Στο τέλος των μαθημάτων θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης από το B.I.C. Κρήτης.

Σε περιμένουμε στο καλοκαιρινό “Αγροτικό Σχολείο Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας” για να αποκτήσουμε δεξιότητες να γνωριστούμε και να γνωρίσουμε ένα νέο Αγροτικό κόσμο που αναδύεται στο Λασίθι και αγαπά την εκπαίδευση, την ομαδικότητα και την εξέλιξη.

Μπορείτε να κάνετε την αίτηση σας εδώ: Αίτηση

Το περιεχόμενο των σεμιναρίων μπορείτε να το δείτε αναλυτικά εδώ: Περιεχέμενο