ΕΞΥΠΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ – ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Το Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης – B.I.C. Κρήτης (Business Innovation Center of Crete) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο, την Τετάρτη 30/5/2018 και ώρα 18.30 (ώρα εγγραφών:18.00) με θέμα “Έξυπνη Γεωργία: από την Ιδέα στην Πράξη” στη συνεδριακή Αίθουσα του B.I.C. Κρήτης, οδός Φιλοθέου Α’ αρ. 8 στην Ιεράπετρα.

Η εκδήλωση επιδιώκει την επαφή του κοινού με την έννοια της Γεωργίας Ακριβείας ή Ευφυούς Γεωργίας, όπως έχει καθοριστεί από την αξιοποίηση των σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην αγροτική παραγωγή. Θα περιγράψει την πραγματικότητα που ισχύει στη χώρα μας και ειδικότερα στην Κρήτη, αλλά και τις ευκαιρίες που αναδύονται από την υιοθέτηση των αντίστοιχων πρακτικών.

Για το επιστημονικό τους έργο θα μιλήσουν καθηγητές και ερευνητές του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και του ΤΕΙ Κρήτης, ενώ θα εξεταστούν οι δυνατότητες και οι ωφέλειες άμεσης εφαρμογής της ιδέας της Έξυπνης Γεωργίας σε πρακτικό επίπεδο.

Για την εμπειρία τους στη χρήση νέων τεχνολογιών καθώς και καινοτόμων καλλιεργητικών πρακτικών, θα μιλήσουν τοπικοί παραγωγοί και νέοι επιχειρηματίες, ενώ την εκδήλωση θα ακολουθήσει συζήτηση και δικτύωση των συμμετεχόντων

Το B.I.C. Κρήτης, προσκαλεί το κοινό να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση, που αποτελεί δράση υψηλής αξίας για την τοπική πληροφόρηση και την τοπική κοινωνία.

Λεπτομέρειες του προγράμματος δείτε εδώ

Κράτηση θέσεων στο:  https://bit.ly/2s0TGwX και στο facebook:@BICofCRETE

 

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του B.I.C. Κρήτης