Πρόγραμμα Σεμιναρίων στον Ξενοδοχειακό Κλάδο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:   Παρασκευή 23/11/2018 & Σάββατο 24/11/2018

Παρασκευή 30/11/2018 & Σάββατο 01/12/2018

ΩΡΕΣ: 09.30 – 15.00

ΚΟΣΤΟΣ: 140,00€ – 20 ώρες

ΤΙΤΛΟΣ: Οροφοκόμος – Housekeeper

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Θεματικές ενότητες:

  • Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας τουριστικού καταλύματος
  • Βασικές αρχές οροφοκομιακής τέχνης
  • Ειδικοί κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς
  • Βασικές αρχές εξυπηρέτησης πελατών
  • Ελληνική και ξένη ξενοδοχειακή ορολογία
  • Προετοιμασία απαραίτητων υλικών και ιματισμού για τον καθαρισμό ξενοδοχειακού καταλύματος
  • Περισυλλογή και απομάκρυνσης απορριμμάτων και χρησιμοποιηθέντος ιματισμού από ξενοδοχειακό κατάλυμα
  • Καθαρισμός χώρων ξενοδοχειακού καταλύματος (υπνοδωμάτιο, μπάνιο λοιποί χώροι)
  • Τακτοποίηση ιματισμού στους χώρους ξενοδοχειακού καταλύματος
  • Αναπλήρωση αναλώσιμων στους χώρους ξενοδοχειακού καταλύματος
  • Τακτοποίηση προσωπικών ειδών πελάτη ξενοδοχειακού καταλύματος
  • Προετοιμασία ξενοδοχειακού καταλύματος για νυκτερινή κατάκλιση
  • Εντοπισμός βλαβών και φθορών στους χώρους ξενοδοχειακού καταλύματος
  • Έλεγχος ημερήσιας κίνησης στο χώρο ευθύνης ενός ξενοδοχειακού καταλύματος
  • Παράδοση απολεσθέντων ειδών πελατών ενός ξενοδοχειακού καταλύματος
  • Παράδοση ανευρεθέντων ειδών πελατών ενός ξενοδοχειακού καταλύματος
  • Υγιεινή & ασφάλεια στο χώρο εργασίας
  • Στοιχεία εργατικού δικαίου
  • Τεχνικές αναζήτησης, εξεύρεσης & διατήρησης εργασίας
  • Βασικές προσωπικές & διαπροσωπικές επαγγελματικές δεξιότητες
  • Περιβαλλοντική διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων
  • Εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ)


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:  Παρασκευή 23/11/2018 & Σάββατο 24/11/2018

Παρασκευή 30/11/2018 & Σάββατο 01/12/2018

ΩΡΕΣ: 15.30 – 21.00

ΚΟΣΤΟΣ: 140,00€ – 20 ώρες

ΤΙΤΛΟΣ: Γενικός Προϊστάμενος Οροφοκομίας

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Θεματικές ενότητες:

  • Σχεδιασμός και Οργάνωση Υπηρεσιών Καθαρισμού
  • Υλοποίηση Προγράμματος Καθαρισμού
  • Αξιολόγηση Παρεχόμενων Υπηρεσιών Καθαρισμού
  • Επιλογή Προσωπικού Επαγγελματικού Καθαρισμού
  • Εκπαίδευση Προσωπικού Επαγγελματικού Καθαρισμού
  • Γενική Εποπτεία
  • Επικοινωνία με πελάτες
  • Διοικητική Οργάνωση Παροχής Υπηρεσιών Καθαρισμού
  • Προμήθεια Εξοπλισμού – Αναλώσιμων – Υλικών καθαρισμού
  • Ειδικοί Καθαρισμοί


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:  Παρασκευή 07/12/2018 & Σάββατο 08/12/2018

Παρασκευή 14/12/2018 & Σάββατο 15/12/2018

ΩΡΕΣ: 09.30 – 15.00

ΚΟΣΤΟΣ: 140,00€ – 20 ώρες

ΤΙΤΛΟΣ: Σερβιτόρος – Waiter

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Θεματικές ενότητες:

  • Υγιεινή & ασφάλεια στο χώρο εργασίας
  • Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας του Εξοπλισμού
  • Καθαριότητα Εστιατορίου , Ημερήσια, Εβδομαδιαία, Μηνιαία
  • Καθαριότητα , αρτιότητα του απαιτούμενου εξοπλισμού για το σερβίρισμα των ποτών, αφεψημάτων και ετοίμων εδεσμάτων ανάλογα με το είδος της εκδήλωσης
  • Τεχνικές τοποθέτησης τραπεζιών στον χώρο
  • Κανόνες στρωσίματος τραπεζιού ανάλογα με το είδος της εκδήλωσης και την τεχνική παρουσίασης των τραπεζιών
  • Κανόνες διαχείρισης συστημάτων κρατήσεων
  • Κανόνες υποδοχής και εξυπηρέτησης πελατών με βάση τους διατυπωμένους κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας
  • Κανόνες καλής συμπεριφοράς και επικοινωνίας
  • Τεχνικές λήψης παραγγειοληψίας
  • Βασικές τεχνικές προώθησης-πώλησης ποτών και εδεσμάτων
  • Βασικοί κανόνες ελέγχου αρτιότητας της παραγγελίας
  • Κανόνες διαχείρισης συστημάτων λήψης παραγγελιών
  • Πλαίσιο των κανόνων της τέχνης σερβιρίσματος
  • Κανόνες σερβιρίσματος σε σχέση με την υγιεινή των τροφίμων και την αρτιότητα της παρουσίασης του πιάτου
  • Διαδικασία κατά την απομάκρυνση χρησιμοποιημένων και μη σκευών
  • Κριτήρια ταξινόμησης & κανόνες προσωρινής αποθήκευσης των σερβίτσιων / λινών-ιματισμού / υαλικών
  • Διαδικασίες είσπραξης των λογαριασμών σύμφωνα με τους κανόνες της επιχείρησης επισιτισμού – αναψυχής
  • Διαδικασία κλεισίματος του χώρου εστίασης –αναψυχής
  • Τρόποι χειρισμού παραπόνων και κρίσιμων καταστάσεων
  • Κανόνες ευγένειας, εχεμύθειας και ευπρεπούς συμπεριφοράς
  • Βασικό επίπεδο Ξένης Γλώσσας/ Ορολογία. με έμφαση στην προφορική επικοινωνία
  • Στοιχεία εργατικού δικαίου
  • Τεχνικές αναζήτησης, εξεύρεσης & διατήρησης εργασίας
  • Βασικές προσωπικές & διαπροσωπικές επαγγελματικές δεξιότητες
  • Περιβαλλοντική διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων
  • Εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ)


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:   Παρασκευή 07/12/2018 & Σάββατο 08/12/2018

Παρασκευή 14/12/2018  & Σάββατο 15/12/2018

ΩΡΕΣ: 15.30 – 21.00

ΚΟΣΤΟΣ: 140,00€ – 20 ώρες

ΤΙΤΛΟΣ: Οινοχόος  – Sommelier

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Θεματικές ενότητες:

  • Η ιστορία του κρασιού
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση των αμπελιών
  • Τύποι καλλιέργειας
  • Το αμπέλι
  • Ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών
  • Διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών
  • Οινοποίηση
  • Αφρώδεις οίνοι- Σαμπάνια
  • Η ρετσίνα
  • Οι διακρίσεις του κρασιού
  • Ανάλυση ετικέτας φιάλης κρασιού
  • Η κάβα
  • Το ποτήρι του κρασιού
  • Λίστα κρασιών
  • Παλαίωση- Συντήρηση- Διατήρηση του κρασιού
  • Ασθένειες του κρασιού
  • Το σέρβις του κρασιού
  • Δόκιμη κρασιού- Γευσιγνωσία
  • Ταίριασμα φαγητού- κρασιού


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:  Παρασκευή 21/12/2018 & Σάββατο 22/12/2018

Παρασκευή 04/01/2019 & Σάββατο 05/01/2019

ΩΡΕΣ: 09.30 – 15.00

ΚΟΣΤΟΣ: 140,00€ – 20 ώρες

ΤΙΤΛΟΣ: Εξυπηρέτηση Πελατών-  Customer service

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Θεματικές ενότητες:

  • Η συμπεριφορά και η δική μας νοοτροπία
  • Συμπεριφορά που παρεμποδίζει & συμπεριφορά που διευκολύνει
  • Η σπουδαιότητα της άριστης εξυπηρέτησης
  • Εξυπηρέτηση – Οι προσδοκίες των πελατών
  • Ανάληψη προσωπικής ευθύνης
  • Εξυπηρέτηση – Ανασταλτικοί παράγοντες
  • Αντιμετώπιση δύσκολων πελατών
  • Αντιμετώπιση παραπόνων
  • Στη θέση του πελάτη
  • Τα παράπονα και η επιχείρηση
  • Η επαγγελματική προσέγγιση στην αντιμετώπιση των παραπόνων
  • Η επαφή με τον πελάτη
  • Με τη σκέψη στην πώληση
  • Τι αγοράζει ο πελάτης;
  • Βασικές αρχές αντιμετώπισης αντιρρήσεων
  • Τεχνικές για το κλείσιμο της πώλησης
  • Κάτι περισσότερο για τον πελάτη
  • Γιατί φεύγουν οι πελάτες;
  • Εστίαση στον Πελάτη
  • Ο εσωτερικός πελάτης
  • Αν αυτή ήταν η δική σας επιχείρηση
  • Η σημασία της ομαδικής εργασίας για την εξυπηρέτηση των πελατών


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:  Παρασκευή 21/12/2018 & Σάββατο 22/12/2018

Παρασκευή 04/01/2019 & Σάββατο 05/01/2019

ΩΡΕΣ: 15.30 – 21.00

ΚΟΣΤΟΣ: 140,00€ – 20 ώρες

ΤΙΤΛΟΣ: Οργάνωση Παρουσίαση Κρύου & Ζεστού Μπουφέ Ξενοδοχείων

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Εκπαιδευτικές θεματικές ενότητες:

  • Τα βήματα της οργάνωσης του Μπουφέ
  • Κατάλληλος σχεδιασμός μπουφέ υψηλών προδιαγραφών που να απευθύνεται σε διεθνή πελατολόγιο
  • Ειδικές τεχνικές των βασικών χωρών, στήσιμο, προετοιμασία, μέθοδοι μαγειρέματος και αναθέρμανσης
  • Μέθοδοι ελέγχου της ποιότητας παραγωγής

Ανάλογα με τη χρήση, την εκδήλωση και την ποιότητα, υπάρχουν πολλά είδη μπουφέδων όπως:

  • Ο κλασσικός παραδοσιακός μπουφές
  • Ο εμπορικός μπουφές
  • Ο κρύος μπουφές
  • Ο ζεστός μπουφές
  • Ο πλούσιος μπουφές
  • Ο μεικτός μπουφές
  • Ο μόνιμος μπουφές
  • Ο ανοικτός μπουφές
  • Ο Ελληνικός μπουφές
  • Ο Αμερικάνικος μπουφές
  • Ο μπουφές Cocktail
  • Ο μπουφές Self service.

Συμβουλές & Πρακτικές για να προσφέρετε το καλύτερο πρωινό ξενοδοχείου!

Μπουφές γλυκών CANDY BAR…or CANDY TABLE

Μπουφές γάμου Βάπτισης



Συνοπτικά το πρόγραμμα με τις ώρες:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
11/23/2018 11/24/2018 11/30/2018 12/1/2018
Οροφοκόμος – Housekeeper 09.30-15.00 09.30-15.00 09.30-15.00 09.30-15.00
Γενικός Προϊστάμενος Οροφοκομίας 15.30-21.00 15.30-21.00 15.30-21.00 15.30-21.00
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
12/7/2018 12/8/2018 12/14/2018 12/15/2018
Σερβιτόρος – Waiter 09.30-15.00 09.30-15.00 09.30-15.00 09.30-15.00
Οινοχόος – Sommelier 15.30-21.00 15.30-21.00 15.30-21.00 15.30-21.00
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
12/21/2018 12/22/2018 1/4/2019 1/5/2019
Εξυπηρέτηση Πελατών- Customer service 09.30-15.00 09.30-15.00 09.30-15.00 09.30-15.00
Οργάνωση Παρουσίαση Κρύου & Ζεστού Μπουφέ 15.30-21.00 15.30-21.00 15.30-21.00 15.30-21.00

 

Αναλυτικά οι ώρες των Σεμιναρίων:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 09.30 12.00
ΔΙΑΛΕΙΜΑ 12.00 12.30
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 12.30 15.00
ΔΙΑΛΕΙΜΑ – ΑΛΛΑΓΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 15.00 15.30
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 15.30 18.00
ΔΙΑΛΕΙΜΑ 18.00 18.30
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 18.30 21.00