Βιογραφικά Εισηγητών

Ο Δρ. Χρήστος Λεμονάκης έχει λάβει το Δίπλωμα του Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης από το Πολυτεχνείο Κρήτης, το πτυχίο των Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης και το Διδακτορικό από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Διαθέτει πολυετή εμπειρία ως εσωτερικός ελεγκτής σε τραπεζικό οργανισμό, ενώ διαθέτει πιστοποίηση ορκωτών λογιστών (Fellow Certified Public Accountant -FCPA) και Διοικητικών Λογιστών (Certified Management Accountant -CMA) του Association of Certified Public Accountants Int’l (CPA-London). Από 8/1/2018 εκλέχτηκε Επίκουρος Καθηγητής στο ΤΕΙ Κρήτης, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Παράρτημα Αγίου Νικολάου. Έχει συγγράψει τόμους βιβλίων και εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά στα αντικείμενα του μάνατζμεντ Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της Τραπεζική και της Ελεγκτικής.

 

 


 

 

Ο Δημήτριος Ε. Γκούμας είναι καθηγητής Φυτοπαθολογίας – Βακτηριολογίας στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Κρήτης. Με σπουδές Γεωπόνου στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών ολοκλήρωσε τις  μεταπτυχιακές (DEA) και διδακτορικές του σπουδές (PhD) στο Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie (Paris VI) στη Γαλλία. Για δεκαεπτά χρόνια υπήρξε ερευνητής στο Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Ηρακλείου (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.) υπεύθυνος του εργαστηρίου Βακτηριολογίας. Διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο μαθήματα Γενικής και Ειδικής Φυτοπαθολογίας, Ειδικά Θέματα Φυτοπαθολογίας, Φυτοβακτηριολογίας και Μικροβιολογίας.  Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τον χαρακτηρισμό, την ταυτοποίηση, την ανίχνευση, την επιδημιολογία και την αντιμετώπιση των φυτοπαθογόνων βακτηρίων, ενώ είναι υπεύθυνος του επίσημου εργαστηρίου του ΥΠΑΑΤ για τα βακτήρια καραντίνας στην Κρήτη. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων

 

 


 

 

Ο Κωνσταντίνος Βασσάκης είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης και Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικής Ευφυϊας (e-Bi Lab) του ΤΕΙ Κρήτης, με εμπειρία στο Marketing και στην εξόρυξη γνώσης από δεδομένα. Είναι Co-Founder και Organization Yang του Οργανισμού Bizrupt, ο οποίος με δράσεις όπως το Open Coffee Heraklion και το FUN Heraklion, στοχεύουν στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και της καινοτομίας καθώς και η καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας και συνεργασίας στο οικοσύστημα της Κρήτης. Ήταν Sponsorships Co-Manager στο TEDxHeraklion & Marketing Director του MEU Creta. Είναι TEDxSter και θερμός υποστηρικτής της δημιουργικότητας και καινοτομίας.

 

 


 

 

O Γιάννης Μακρίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με κατεύθυνση στην Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης (Management Information Systems) και υποψήφιος κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (MSc) «Πληροφορική και Πολυμέσα» του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με ειδίκευση στις Τεχνολογίες Λογισμικού και την Ανάπτυξη Εφαρμογών. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικής Ευφυΐας (e-BI Lab) του Τ.Ε.Ι. Κρήτης και παράλληλα εργάζεται ως προγραμματιστής στην εταιρεία MentionlyticsΔιαθέτει σημαντική εμπειρία στην ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου, πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών για κινητές συσκευές. Ερευνητικά του ενδιαφέροντα αποτελούν οι τομείς της ανάλυσης δεδομένων, η επιχειρηματική ευφυΐα και η μηχανική μάθηση. Website: https://johnmakridis.github.io LinkedIn Profile: https://www.linkedin.com/in/johnmakridis

 

 


 

 

Εβελίνα Μπάκιντα, MSc. Γεννημένη στην Κρήτη, επέστρεψε μετά από χρόνια σπουδών και δουλειάς στην Ασία και την Ευρώπη για να μεταφέρει τεχνογνωσία και να εφαρμόσει καλές επιχειρηματικές πρακτικές στον τόπο της. Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων, με σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και Master of Science στο Marketing, δραστηριοποιείται 15 χρόνια στις εξαγωγές μελετώντας ξένες αγορές και αναζητώντας εμπορικές συνεργασίες, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να προβάλουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό. Στον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης ασχολείται με τις προωθητικές ενέργειες που απαιτούν τη δικτύωση και την τελική πώληση (δημιουργία υλικού, διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών σε Διεθνείς Εκθέσεις, εξαγωγική δραστηριότητα, εναλλακτικές μορφές πώλησης,  συνεργασία με το παγκόσμιο δίκτυο του Υπουργείου Εξωτερικών για πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κ.ά.). Έχει αναλάβει επίσης την προώθηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου των Βιοκαλλιεργητών Σητείας Toplou Monastery.

 

 


 

 

Ο κ. Ευάγγελος Δρίμτζιας, είναι γεωπόνος, απόφοιτος του Τμήματος Φυτικής Τεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστήμιού Αθηνών, ισότιμο του M.Sc of Agronomy Engineering και έχει λάβει το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (ΜΒΑ)  του Nottingham Trent University/ Rockwool University της Κοπεγχάγης. Διαθέτει πολυποίκιλη επαγγελματική εμπειρία έχοντας διατελέσει υπέυθυνος περιοχών και τεχνικός σύμβουλος Ελλάδας και Κύπρου για την εταιρία GRODANIA AS – HEDEHUSENE (μέλος της ROCKWOOL INTERNATIONAL GROUP), υπέυθυνος διαχέιρισης λογαριασμών σε Ελλάδα, Κύπρο Τουρκία Ιταλία, για την ROCKWOOL GRODAN MED SA. (μέλος της ROCKWOOL INTERNATIONAL GROUP), υπέυθυνος διαχέιρισης λογαριασμών και αγορών των Μεσογειακών χωρών καθώς και ανταγωνισμού σε διεθνές επίπεδο για την  ROCKWOOL GRODAN BV (μέλος της ROCKWOOL INTERNATIONAL GROUP), ώντας σήμερα Πρόεδρος του DKG Group και Διαχειριστής της IQ CROPS (Ευφυής ανάπτυξη Γεωργικών εκμεταλλεύσεων Ε.Π.Ε. αλλά και καλλιέργητής ο ίδιος απο το 1996, σε θερμοκηπιακή μονάδα με σύγρονα τεχνολογικά συστήματα υδροπονίας. Ο κ. Δρίμτζιας είναι επίσης υπέυθυνος από το 2007 μέχρι σήμερα, για την εφαρμογή πρωτοκόλλων EUREPGAP PROTOCOL / OPTION 1&2 σε 67 επιχειρήσεις και 7 ομάδες παραγωγών, ενώ επενδύει στην διαρκή επιμόρφωση του πάνω στην εχειρηματικότητα, τη διοίκηση, την άσφάλεια τροφίμων, στην καλλιέργεια φυτών εκτός εδάφους και την αειφόρο ανάπτυξη. Αρθρογραφέι σε περιοδικά επαγγελματικού ενδιαφέροντος και έχει συμμετάσχει ώς υπέυθυνός σε 7 έργα συνολικής επένδυσης 2.000.000  ευρώ που έγρίθηκαν και επιδοτήθηκαν από Κοινοτικές Οδηγίες (1989- 1999), και ως συντονιστής, υπέυθυνος  ή εισηγητής σε δράσεις όπως ενημερωτικά συνέδρια και εκθέσεις που αφορούν την τεχνολογική εξέλιξη και το διεθνές εμπόριο της Λαχανοκομίας, έρευνα και ανάπτυξη προϊότνων, σχεδιαση και ανάπτυξη καινοτόμων αγροτικών επιχειρήσεων και σύνταξη επιχειρηματικών μελετών. Ζεί με την οικογένεια του και εργάζεται στην Ιεράπετρα Κρήτης, όπου έχει ασχοληθεί με τα κοινά έχοντας διατελέσει μέλος της Δημοτικής επιτροπής για τον πρωτογενή τομέα και αγαπά την Ιστιοπλοία και τη φωτογραφία.

 

 


 

 

Ο Βασίλης Γεωργούσης είναι Γεωπόνος απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται με το χώρο του θερμοκηπίου από το 2000. Είναι ιδρυτής της Βιοτόπιο ΟΕ που αντιπροσωπεύει στην Κρήτη την κορυφαία εταιρία στον χώρο της βιολογικής φυτοπροστασίας KOPPERT Ολλανδίας καθώς και  εταιρίες που παρέχουν εξειδικευμένα προϊόντα με βασικό προσανατολισμό την βιολογική ή την με μηδενικά υπολείμματα καλλιέργεια. Έχει ασχοληθεί με τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας στην βιολογική και συμβατική γεωργία. Από το 2005 και μετά έχει συμβάλει στην αποδοχή της βιολογικής φυτοπροστασίας σε μεγάλο μέρος της καλλιέργειας κηπευτικών στο Λασίθι.

 

 


 

 

H Μαρία Σουργιαδάκη του Ιωάννη και της Κλειώς, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανώτατη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Από το 1988 ζεί και εργάζεται στην Ιεράπετρα. Έχει εργαστεί 2 χρόνια ως γεωπόνος εφαρμογών και 4 χρόνια ως διευθύντρια εμπορικής γεωργικής εταιρείας. Διδάσκει στο Επαγγελματικό Λύκειο Ιεράπετρας 21 χρόνια, στον τομέα γεωπονίας. Διετέλεσε υποδιευθύντρια του σχολείου για 7 χρόνια, 2 χρόνια υπεύθυνη του Γραφείου Σύνδεσης με την αγορά εργασίας και επαγγελματικού προσανατολισμού,1 χρόνο υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης. Έχει συντονίσει 2 Ευρωπαϊκά προγράμματα Comenius και έχει υλοποιήσει πάνω από 15 ευρωπαικά σχολικά προγράμματα etwinning, 2 εκ των οποίων έχουν διακριθεί με 1ο Εθνικό Βραβείο στην κατηγορία Λυκείων. Επί 4 χρόνια ήταν πρεσβευτής της δράσης eTwinning στην περιφέρεια Κρήτης με κύριο αντικείμενο την επιμόρφωση εκπαιδευτικών. Επιμορφώνεται συστηματικά σε σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης και ιδέα της έχει συμπεριληφθεί στον Ευρωπαϊκό οδηγό για την εκπαίδευση στο επιχειρείν EntreComp into Action. Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Τζαρή και έχει 3 παιδιά. Στον ελεύθερο χρόνο της γράφει παιδικές ιστορίες και ζωγραφίζει. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.